دسته بندی محصولات
گچبری محراب

به غیر از مساجد تاکنون شاهد گچبری محراب در دیگر مکان‌ها نیز بوده‌اید. گچبری محراب به روش کلاسیک بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و در لابی هتل و یا ساختمان‌های کلاسیک اجرا می‌شود همچنین گچبری محراب کلاسیک در رستوران یا کافی شاپ‌های کلاسیک یا گچبری محراب سنتی در کافه‌های سنتی نیز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. شما می‌توانید از هنرمندان مجموعه هنر ایرانی برای گچبری محراب مکان های مختلف استفاده کنید.

گچبری هنر ایرانی
گچبری هنر ایرانی

هنر گچبری محراب بسیار حساس و خاص می‌باشد چرا که این مدل از گچبری به علت فرو رفتگی و اهمیت اجرای طرح‌های آن کار هر فردی نیست و باید توسط یک تیم حرفه‌ای و خبره‌ انجام شود. برای گچبری محراب مساجد و دیگر مکان‌های مذهبی می‌توانید با تیم گچبری هنر ایرانی تماس گرفته و مدل مورد نظر خود را سفارش دهید.

تیم گچبری هنر ایرانی سالیان سال می‌باشد که دارای سابقه در گچبری می‌باشند و تمامی مجوزهای لازم را دارند. گچبری محراب یکی از هنرهای معماری اسلامی دیرینه است که زیبایی بسیاری به مکان های مختلف می‌دهد. با این مدل از گچبری و نقش فرو رفته در دیوار می‌توان محل قبله و جهت اصلی نمازگزاران را مشخص کرد و همچنین طرح های سنتی بسیاری را پیاده سازی کرد.

اجرای گچبری محراب

محراب باقی مانده از معماری اسلامی است که به شکل طاق نما ساخته شده و در تزئین آن از کاشی، گچبری و خطاطی استفاده می‌شود. می‌توان اطراف آن را با آیات قرآنی طراحی کرد و جلوه بیشتری به مکان القا نمود. محراب به دلیل بعد معنوی که دارد بسیار مورد احترام بوده و برای تزئین و جلوه بیشتر محراب از کاشی، عاج، طلا، آبنوس و... نیز استفاده می‌کنند.

بسیاری از هنرمندان و صنعتگران برای نشان دادن هنر خود سعی می‌کنند بهترین خود را برای طراحی و پیاده سازی بهترین محراب به میان بگذارند. بعضا سنگ‌های قیمتی در آن به کار می‌رود تا عظمت محراب را بیشتر نشان دهد. برای مثال معروف‌ترین محراب‌ها مربوط به سلاطین عثمانی در مدینه و در حرم مطهر پیامبر می‌باشد که شاهکاری بی نظیر است. با توجه به نقوش، خطوط، آیات قرآنی، رنگ‌های زیبا، ترسیم‌های هندسی، تزئینات حفاری شده، گچبری، کاشی کاری و… می‌توانید طرح محراب مورد نظر خود را انتخاب کنید. هر نوع گچبری را نمی‌توان برای گچبری محراب استفاده کرد و فردی که در گچبری کلاسیک فعالیت دارد نمی‌تواند گچبری محراب را به نحو احسن به انجام برساند.

گچبری محراب مسجد

گچبری محراب بدون طرح و زمینه قبلی و با سلیقه خود قابل انجام نیست و برای پیاده سازی دقیق نیاز به طراحی از پیش تعیین شده دارد. قبل از اجرا و انجام گچبری محراب باید زیر سازی‌های لازم به درستی انجام شود و بعد از آن طراحی بر اساس طرح مورد نظر و تایید شده با بهترین کیفیت و ظرافت انجام شود.

برای دیزاین مکان مورد نظر و مشاهده نمونه کارها می‌توانید با مجموعه هنر ایرانی تماس بگیرید.

گچبری محراب کلاسیک

امروزه از گچبری محراب علاوه بر مساجد در مکان‌های مختلف نیز استفاده می‌شود.
  1. اجرای گچبری محراب کلاسیک لابی هتل و یا ساختمان‌های کلاسیک
  2. اجرای گچبری محراب کلاسیک در رستوران یا کافی شاپ‌های کلاسیک یا گچبری محراب سنتی در کافه‌های سنتی
  3. اجرای گچبری محراب کلاسیک در ساختمان‌های تجاری
علاوه بر محراب شما می‌توانید از گچبری کلاسیک در دیگر مکان‌ها نیز استفاده کنید. گچبری کلاسیک اگر به صورت اصولی و متناسب با ابعاد فضای مورد نظر اجرا شود، زیبایی چشمگیری خواهد داشت.

طرح های گچبری محراب

در گچبری محراب طرح و تنوع زیادی وجود دارد که می‌توانید متناسب با مکان خود یکی از آنها را انتخاب کنید.
  1. گچبری معرق

در این مدل از گچبری محراب، گچ را به رنگ‌های مختلف ساخته و سپس از هر رنگ شکل‌های مورد نظر را به وجود می‌آورند. در ادامه در قسمت مورد نظر، کنار بخش‌های دیگر نصب می‌کنند و در نهایت پشت آن را با دوغاب گچ پُر می‌کنند. این مدل را می‌توانید در محراب مسجد ساوه مشاهده نمایید.
  1. گچبری برهشته کاری

این طرح گچبری برجسته نشان دهنده خطوط و طرح‌های گچبری به صورت برجسته‌تر از سطح دیوار می‌باشند. این روش یکی ﺍﺯ ﻗﺪیمی ﺗﺮﻳﻦ روش های اجرایی گچبری می‌باشد که در ﺩﺍﺧﻞ ﻣﺤﺮﺍﺏ ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ ﻧﺎﻳﻴﻦ قابل مشاهده است. ﺍﻳﻦ ﺗﮑﻨﻴﮏ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ برجستگی ﺭﺍ داشته و ﻫﻤﺮﺍﻩ ﺑﺎ آراستگی ﻭ ﻇﺮﺍﻓﺖ زیادی اجرا می‌شود.
  1. گچبری آجر

گچبری و آجرکاری هر دو در دوره‌ سلجوقی و ایلخانی به اوج خود رسیده و در این شیوه نقش‌ها به صورت یکپارچه پیاده سازی می‌شوند. مسجد جامع اردستان دارای این مدل از گچبری می‌باشد.
  1. گچبری مشبک

ﮔچری مشبک نوعی گچبری محراب است ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﻭ لایه‌ی ﺟﺪﺍﮔﺎﻧﻪ ﺍﺟﺮﺍ شده و ﺑﻴﻦ ﺩﻭ لایه‌ ﮔﭻ با ﻓﺎﺻﻠﻪ کوچکی انجام می‌شود. لایه‌ی رویی ﺁﻥ ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻮﺭی داشته ﻭ ﺷﺒﮑﻪ ﺍی است که ﻃﺮﺡ ﺯﻳﺮﻳﻦ آن ﻗﺎﺑﻞ ﺭﻭﻳﺖ ﺍﺳﺖ. در ﻣﺤﺮﺍﺏ ﻣﺴﺠﺪ ﺟﺎﻣﻊ ﺍﺭوﻣﻴﻪ از این روش گچبری استفاده شده است.
  1. گچبری کلوک بند گچی

ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺷﻴﻮﻩ ﺑﻨﺪﻫﺎی ﻋﻤﻮﺩی ﺩﻳﻮﺍﺭ ﺁﺟﺮی ﻋﺮﻳﺾ‌ﺗﺮ در نظر گرفته شده ﻭ ﻳﺎ قسمتی ﺍﺯ ﺁﺟﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﺘﺪﺍﺩ ﺑﻨﺪ ﻋﻤﻮﺩی ﺗﺮﺍﺷﻴﺪﻩ ﻭ ﺑﺎ ﻃﺮﺡ‌ﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ گچبری ﺗﺰﻳﻴﻦ می‌شود. این روش ﺩﺭ ﺩﻭﺭه‌ی ﺍﻳﻠﺨﺎﻧﻴﺎﻥ به وجود آمده ﻭ در مکان های تاریخی بسیاری اجرا شده است.

گچبری محراب های معروف ایرانی

ایران به دلیل داشتن تاریخی متمدن و آثار باستانی های فراوان، دارای گچبری‌های زیادی می‌باشد. در ادامه 2 نمونه از گچبری محراب مهم را بررسی می‌کنیم.
  1. مسجد نایین

یکی از کاملترین محراب‌های کشور ایران مسجد نایین می‌باشد که نشان دهنده هنر گچبران ایرانی است. گچبری این مسجد از زیباترین و پیچیده ترین نوع گچبری بوده که به دوره سلجوقیان باز می‌گردد و با استفاده از کتیبه‌های بزرگ اطراف آن پر شده است. قسمت‌های بالایی این محراب با گچبری تزئین شده و از نقوش بزرگ و درشت استفاده شده است . طرح‌های این گچبری به صورت نقش های سوراخ شده اسلامی، نقش مو وتاک، برگ و لانه زنبور است.
  1. محراب علویان

نقش‌های گچبری این محراب از زیباترین گچبری دوره سلجوقیان می‌باشد که حاشیه‌های خطاطی کوفی آن بسیار توجه جلب می‌نماید و زیبایی فوق العاده ای دارد. همچنین این محراب نشان دهنده جهت درست قبله است.

شما می‌توانید تمامی طرح‌های گچبری مثل گچبری کلاسیک، گچبری دستی، گچبری سنتی، گچبری سقف، قاب بندی دیوار و سقف را از تیم گچبری هنر ایرانی بخواهید. مجموعه هنر ایرانی در تمامی مناطق آماده خدمت رسانی و زیبا سازی مکان‌های مذهبی و غیر مذهبی شما می‌باشد.




ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
حسینی (09387810905)