اگر قصد دارید فضای داخلی ساختمانتان ظاهری شیک و زیبا داشته باشد، میتوانید از گچبری و یا کناف در ساختمانتان استفاده نمایید. معمولا هزینه اجرای گچبری از کناف بیشتر است و به همین دلیل برخی از افراد، استفاده از کناف را ترجیح می دهند. اما اگر از لحاظ هزینه مشکلی ندارید و می خواهید بین این دو یکی را انتخاب نمایید، 'گچبری دستی میتوان بهترین گزینه برای شما باشد.
اگر میخواهید بدانید برای اجرا گچبری بهتر است یا کناف در ادامه متن با ما همراه باشید.
فرق گچبری با کناف چیست؟
مهمترین تفاوت میان گچبری و کناف، هزینه اجرا است. برای داشتن نمایی لوکس و زیبا می توانید از گچبری دستی استفاده نمایید که دارای هزینه اجرا بسیار بالاتر نسبت به گچبری پیش ساخته و کناف است.
از دیگر تفاوت های گچبری و کناف می توان به این موارد اشاره نمود:
- برای گچبری در روش سنتی و حتی پیش ساخته زمان معینی نیاز است و ممکن است مدت زمان آن مقداری طول بکشد اما در کناف کاری بسیار تغییرات و اجرا سریع انجام میشود.
- فرق گچبری با کناف در وزن کمتر کناف نسبت به گچ نیز میباشد؛ چرا که کناف مخلوطی از گچ و مواد دیگر است.
- گچبری دوام و مقاومت بیشتری نسبت به کناف دارد.
- در گچبری سنتی آرماتوربندی، زیرسازی و جوشکاری با دست باید انجام شود که امکان خطا را افزایش میدهد. در کناف بندی با استفاده از پیچ و مهره این کار انجام میشود و ایمنی بیشتری دارد.
- در وقوع زلزله کناف ها خطر ریزش کمتری دارند و امکان آسیب دیدگی کمتری را به وجود میآورند.
- امکان تغییر و تحول در سازه های کنافی راحت تر از گچبری بوده و هزینه تغییر کمتری نیز دارد.
گچبری بهتر است یا کناف؟
از آنجایی که کناف دوام بیشتری در برابر آب و رطوبت دارد و گچ در برابر آب و رطوبت تغییر شکل میدهد، بهتر است از هنر کناف به دلیل محکم بودن و مقاومت بالای آن استفاده کنید. در محیط های مرطوب گزینه مناسب، انتخاب کناف کاری میباشد.
اما گچبری ظاهری بسیار لوکس و زیبا برای ساختمان شما فراهم می آورد. قبل از هر اقدامی باید بررسی های دقیق انجام دهید تا بهترین خدمات را انتخاب نمایید.
در صورتی که قصد بازسازی منزل خود در بخش معماری داخلی را دارید، بهتر است قبل از هر کاری با مجموعه هنر ایرانی برای انجام گچبری یا کناف مشورت های لازم را انجام دهید.
گچبری در نمای داخلی ساختمان
در دوران گذشته اغلب سعی میکردند که نمای بیرون ساختمان زیبا و چشمگیر باشد اما نمای داخلی امروزه بیشتر مورد توجه قرار گرفته و به آن توجه خاصی میشود. در نمای داخلی ساختمان با استفاده از هنر گچبری میتوانید طاقچه های زیبا، پنجره های متقارن و گچ کاری های زیبایی انجام دهید تا ظاهر محیط بسیار تغییر کند. یکی از زیبایی های معماری داخلی گچبری که البته سبک جدید آن یعنی کناف کاری امروزه بیشتر مورد توجه و محبوبیت قرار گرفته است.
با استفاده از گچبری به ساختن خطوط، نقش های هندسی، گل، بوته، اشکال حیوانی و دیگر اشکال بر روی دیوار و سقف با کمک خمیر گچ میپردازند.
انواع گچبری
گچبری دارای انواع مختلفی است که شامل موارد زیر میشود:
- گچبری سنتی
- گچبری مدرن
هر کدام از این روش ها، دارای ویژگی ها و نحوه ساخت خاص خود میباشد که از اصلی ترین تفاوت آن با کناف است. بسیاری از افراد مطابق با دکوراسیون منزل خود از گچبری سنتی و بسیاری از گچبری مدرن استفاده میکنند که کاملا سلیقه ای بوده و میتوانید با دیزاین های مختلف این هنر را تلفیق کنید.
روش اجرای گچبری
گچبری دارای روش های اجرایی خاص میباشد که معمولا به دو روش دستی و پیش ساخته انجام میشود.
در روش دستی که از قدیمی ترین و با اصالت ترین شیوه گچکاری میباشد، هرچه میزان مهارت استاد در این بخش بیشتر باشد، زیبایی آن بیشتر خواهد بود. در این روش استاد کار مخلوطی از آب و گچ را به نسبت های دقیق ترکیب کرده و خمیری منعطف میسازد. در مرحله اول اسکلت و به اصطلاح زیر کار آن آماده شده و در نهایت با دست و ابزار مخصوص طرح های مورد نظر بر روی آن پیاده سازی میشوند. در شیوه گچبری دستی مدت زمان محدودی برای ایجاد طرح و نقش وجود دارد چرا که اگر خمیر گچ بیش از اندازه سفت شود، امکان کار بر روی آن از بین خواهد رفت. همچنین دستمزد گچبری سنتی به دلیل سخت بودن آن از نوع گچبری پیش ساخته بیشتر می باشد.
در روش پیش ساخته با استفاده از گچ و پلی یورتان و فوم های فشرده (پلی استایرن) توسط قالب های مخصوص، گچبری پیش ساخته انجام میشود. از گچبری پیش ساخته در بخش های مختلف مانند سقف و دیوار بدون هیچ محدودیتی میتوان استفاده کرد. به دلیل راحتی کار و سریع انجام گرفتن این روش از این مدل از گچبری بسیار استفاده میشود و دارای مزیت های مختلفی میباشد که در ادامه ذکر میکنیم.
- سرعت در اجرای کار
- استحکام بالا
- ماندگاری طولانی
- ثابت بودن رنگ
- آسان بودن اجرا و نصب
- وزن سبک
- خاصیت رنگ پذیری
- تنوع بسیار بالا
- قیمت پایین و مناسب
در کنار این مزیت ها، گچبری پیش ساخته دارای عیبی از جمله عدم مقاومت در برابر رطوبت و طبله شدن آن میباشد.
کناف در نمای داخلی ساختمان
کناف صفحات گچی خشک با روکش کاغذی بوده که در طی فرایند خاصی به صورت ورق های بزرگ ایجاد میشود و این ورق ها قابلیت برش و طراحی های مختلف را دارند. از کناف ها برای جلوه بیشتر سقف و دیوار استفاده میشود.
شیوه انجام کناف کاری
کناف کاری یک هنر تخصصی بوده و باید توسط یک فرد ماهر و آموزش دیده انجام شود. به روش های مختلف کناف کاری انجام میشود:
اجرای کناف یکپارچه در سقف
این نوع کناف کاری به عنوان سقف کاذب استفاده شده و برای نصب نیاز به زیرسازی فولادی دارد و باید توسط پیچ و مهره ها بر روی این زیرسازی نصب و محکم شود. این روش کناف کاری نسبت به دیگر روش ها سریع تر اجرا میشود.
اجرای کناف سقف مشبک
یکی از پرکاربردترین کناف کاری نوع مشبک آن در سقف میباشد. برای اجرای این مدل از کناف کاری از تایل های گچی استفاده میشود. این تایل ها از طریق آویزهایی به سقف متصل شده و قابل تنظیم ارتفاع میباشد.
اجرای کناف در دیوار
از این نوع کناف کاری برای جداسازی فضا استفاده میشود که به آن دیوار کاذب نیز میگویند. این کناف ها شامل قاب های فولادی سبک بوده و به صورت پیش ساخته بعد از نصب و بتونه کاری و محکم کاری، برای نصب کاشی و یا کاغذ دیواری آماده میشود.
برای استفاده از خدمات گچبری، با گروه هنر ایرانی تماس بگیرید.